Hrvatsko društvo gudačkih pedagoga osnovano je 1998.g. u svrhu unapređenja gudačke pedagogije putem razvijanja gudačke nastave, metodike i didaktike od početne nastave do umjetničke zrelosti, pribavljanja gudačke literature i literature o gudačkoj pedagogiji u svrhu obogaćivanja i širenja repertoara te informiranja, priređivanja koncerata, smotri i produkcija, organiziranja seminara, predavanja i natjecanja, te razmjene studenata i nastavnika.

Aktivnosti

Proteklih godina, osim ključnih projekata HDGP-a – Međunarodne ljetne škole UZMAH i Međunarodnog gudačkog natjecanja Rudolf Matz – organizirani su brojni koncerti učenika, seminari za učenike i profesore, kao i redovita suradnja s Europskom udrugom gudačkih pedagoga ESTA (European String Teacher’s Association) čiji smo član, a 2012. i domaćin godišnje konferencije.

Cilj

Cilj nam je i dalje kroz navedene aktivnosti raditi na poboljšanju uvjeta i unapređenju metoda vlastitoga rada, ali i podizanju cjelokupne razine gudačke pedagogije u Hrvatskoj.

Učlanjenje

Zbog promjene zakonske regulative o vođenju evidencije članstva neprofitnih organizacija, molimo sve dosadašnje članove koji još nisu, da svakako što prije ispune ovaj formular (kliknite na link), a isti vrijedi i za učlanjenje novih članova.

Za ispunjavanje će Vam trebati i OIB, pa ga pripremite.

 

Članarina

Članarina u Hrvatskom društvu gudačkih pedagoga i dalje iznosi 120 kn godišnje, a možete je uplatiti na

 

IBAN HR9523600001101500978

Hrvatsko društvo gudačkih pedagoga

Trg Republike Hrvatske 12

10000 Zagreb